NAJAVA: 7. Festival sira – Drniš 2016.

Ured Hrvatske gospodarske komore za područja posebne državne skrbi Knin i ove godine, sedmi put za redom, organizira 7. Festival sira – Drniš 2016. koji će se održati 24. lipnja na Gradskom trgu Poljana u Drnišu, s početkom u 17 sati. Cilj te manifestacije je promovirati sirarsku proizvodnju te poticati stvaranje brendova autohtonih i tradicijskih sireva, a stručni obol daje joj suradnja s Agronomskim fakultetom iz Zagreba. Očekuje se sudjelovanje više od 50 izlagača iz Republike Hrvatske.

Manifestacija ima i prodajni karakter, a za izlagače će biti postavljena suvremena oprema koja odgovara svim zdravstvenim i sanitarnim standardima za prodaju hrane na otvorenom. U okviru izložbe bit će organizirano i ocjenjivanje sireva iz Ličko-senjske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, obzirom da je za ta područja moguće direktno usporediti autohtonost. Uz sirare na Festivalu izlažu i proizvođači ostalih poljoprivrednih proizvoda (pršut, med, vino, ulje itd.) kao i suvenira, a sam program bit će upotpunjen i različitim prigodnim sadržajima. Tradicionalno, Festival ima i humanitarni karakter, predstavljanje Lige protiv raka grada Drniša.

Za izlagače sudjelovanje je besplatno.

PROGRAM

  • 18.00 SVEČANO OTVARANJE MANIFESTACIJE - Pozdravni govori
  • 18.15 OBILAZAK SAJMA
  • 19.00 PREDSTAVLJANJE REZULTATA OCJENJIVANJA SIREVA I DODJELA NAGRADA (OCJENJIVANJE PROVODI AGRONOMSKI FAKULTET ZAGREB)
  • HUMANITARNA AKCIJA - Prikupljanje sredstava za Ligu protiv raka grada Drniša (prodaja umjetničkih slika)

ZABAVNI PROGRAM

  • GRUPA BAGATIN
  • PREDSTAVLJANJE IZRADE KOKTELA „UDRUGA BARMENA BELI“

Želite znati više?

Grad Drniš

Udruga proizvođača drniškog pršuta

Međunarodni festival pršuta

Šibensko-kninska županija

Turistička zajednica Grada Drniša

Hrvatska gospodarska komora